понеділок, 19 лютого 2018 р.

Підсумки проведення дня безпечного Інтернету

Щороку ми активно долучаємося до проведення Дня безпечного Інтернету. Щороку проводимо інформаційні хвилинки, виховні години, батьківські збори, влаштовуємо перегляд відеофайлів, змагаємося у вікторинах, малюємо малюнки на конкурс, створюємо колажі і стінгазети, охоплюємо різноманітними заходами майже всіх учнів школи.
І цей рік не став винятком.
Стало цікаво, а чи є якісь зміни, чи користуються учні порадами, чи прислухаються до них, що розповідають їм батьки.
Я провела анонімне опитування серед учнів школи, таке ж як три роки назад, і маю такі результати.
Майже всі опитані учні щодня використовують Інтернет, а дати визначення спромоглися не всі. І якщо три роки назад менше половини давали хибне означення, то цьогоріч правильних відповідей близько 80%. 
Третина респондентів використовують ресурси всесвітньої мережі переважно для навчання. Та користувачів соціальних мереж серед дітей побільшало, але радує той факт, що інформацію про домашню адресу і телефон повідомляло 9%,  замість 22% попереднього опитування.
Скільки часу витрачають учні можна побачити на діаграмах.

Шкода, що все ж батьки мало розповідають про безпеку в Інтернеті, а більше третини навіть не знають, скільки часу проводять їхні діти в мережі, не контролюють їх дії і не встановлюють часовий режим.
Та все ж кожного року все більше дітей дізнаються від вчителів про безпечне користування Всесвітньою павутиною, вчаться використовувати свої знання на практиці та все менше наражаються на небезпеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар